הפרטים הקטנים

משפחה צעירה רכשה בית פרטי בן קומה אחת. עם השנים המשפחה גדלה ואיתה הרצון להתרחב גם לקומה שניה.
המגורים בבית במהלך השנים, עזרו למפות את הצרכים שעלו בשיפוץ ותכנון מחודש, עם הרצון להפוך את הבית הקבלני לבית שנבנה בדיוק עבורם- תכנונית ועיצובית.
כל פינה וחלל בבית קיבלו תשומת לב, אופי וייחודיות והתוצאה המשמחת הרחיבה את הבית וגם את הלב.

קטגוריה
בתים פרטיים
מיקום
יישובי בנימין
שטח
240 מ״ר
צילום
רונן קוק
תוכנית אדריכלית

חדר הרחצה ביחידת האורחים תוכנן כיחידה עצמאית המאפשרת פרטיות למי שמתארח בבית זה ומעוצב בסגנון יוקרתי ומפנק.

חדר המשחקים תוכנן ועוצב לשימוש יומיומי לילדי הבית כך שיהיה אחסון מתאים למשחקים בארונות שהם בעצמם מעוצבים כחלק מהמשחק.

בחלל מתחת למדרגות מיקמנו חלל אחסון נסתר, ע"י דלת Open Art 

חומרי הגמר לחזית הבית ולכניסה אליו, נבחרו בקפידה כך שיהוו את העיצוב הייחודי לדיירי הבית, אך ישתלבו עם שאר בתי הרחוב המעוצבים בקו אחיד כפרויקט בניה.

פינת האוכל תוכננה כך שתוכל להיפתח לאורך ולאפשר הכנסת אורחים ברווח.
המיקום שלה נקבע כך שתהיה סמוכה למטבח אך גם לחצר הקדמית כדי שהאירוח יוכל להתקיים בפנים ובחוץ בו זמנית.

תוכנית אדריכלית

קירות חדר הרחצה ביחידת ההורים תוכננו מזכוכית שקופה ההופכת לחלבית-אטומה בלחיצת כפתור כדי לאפשר משחק בין תחושת המרחב המתקבלת רוב הזמן ועם זאת לאפשר פרטיות 

פינת המשפחה תוכננה כך שתאפשר מרחב משפחתי, נעים ומזמין הממוקם במרכז הקומה ומקבל את פני העולים במדרגות.
ריצוף ייחודי מגדיר את המתחם בשונה מאיזור המעבר במסדרון.

עיצוב חלל המדרגות כלל תכנון, בחירת חיפוי קיר, תאורה, חלון וחומרי הגמר של גרם המדרגות עצמו, כך שהעלייה לקומה השניה היא חוויה עיצובית שלמה הרבה מעבר לאיזור מעבר פונקציונאלי בין קומות.

פתיחת תוכנית